Zoek

Slimme Meterkast

Met de komst van energiezuinige huizen en zelf opgewekte energie is ook de vraag naar meer intelligentie in de meterkast toegenomen.

Dit is in Nederland een sterk onderontwikkeld gebied, we hebben nog steeds niet kunnen ontdekken wat er slim is aan een slimme meter voor de consument.

Dan is er ook nog een extra complicatie, het sterk progressieve capaciteitstarief dat de netbeheerders rekenen voor aansluitwaarden boven de 3 x 25 Ampère.

De problemen ontstaan als er meerdere grootverbruikers zijn, zoals elektrische verwarming en/of warm tapwater maken met doorstroomtoestellen en boilers. De som van deze gebruikers overschrijdt vaak de hoofdzekering van 25 Ampère, met als gevolg dat deze doorbrandt en dat u de netbeheerder moet vragen deze te vervangen.

De regel die norm NEN1010 voorstaat door middel van zekeringwaardeselectiviteit is sterk verouderd, er zijn nu betere methoden door belasting te detecteren en op logische wijze prioriteit te geven aan elektriciteitsgroepen.

Daartoe hebben wij een modulair systeem ontwikkeld, de "Slimme Meterkast 4.0". Dit systeem met hoofdzekering bewaking zal voor veel van de huishoudens voldoende zijn, zelfs voor huizen die volledig elektrisch willen worden.

Daarnaast kent de Slimme Meterkast 4.0 nog een aantal extra's, zo kan een PV boiler aangestuurd worden, zijn er drempelschakelaars om apparaten op voorwaarden aan of uit te schakelen en kunnen 2 goedkope stroomtarief detectoren gekoppeld worden aan 2 drempelschakelaars voor huishoudens met een dynamische elektricieitstarief.

Mocht dat nog niet voldoende zijn, dan kunnen wij als specialist in elektrisch verwarmen met boilers en doorstroomverwarmers een goed ontwerp voor u maken om zoveel mogelijk te realiseren binnen de grenzen van het laagste capaciteitstarief van 3 x 25 Ampère.


  

Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Weergave als Grid Lijst
Sorteer op
Weergave per pagina

Advies en ontwerp slimme meterkast

€0,00

Slimme meterkast v3

Standaard meterkast concept voor meerdere zware apparaten op een 3 x 25 Amp hoofdzekering. De oplossing voor huizen die van het gas af willen en volledig willen overschakelen op elektriciteit.
€810,00

Econo Tiny House Energiemanager v4 - ESM4

Energiebeheersysteem met veel functionaliteit. Zeer geschikt voor Tiny houses die willen overschakelen op "all electric" en zo efficiënt mogelijk willen omgaan met energie.
€0,00

Slimme meterkast v4 - ESM4

Energiebeheersysteem met veel functionaliteit. Zeer geschikt voor huishoudens die willen overschakelen op "all electric" en zo efficiënt mogelijk willen omgaan met energie.
€0,00

EcoSwitch Plus

De EcoSwitch Plus is een slimme schakelaar, die apparaten automatisch uitschakelt als de stroomprijs hoog is en weer inschakelt als het tarief laag is. Daarnaast wordt het stroomgebruik gemeten.
€69,95

Stroom detector 0-50Amp - 4-20 mA output

Stroom detector voor bijvoorbeeld het detecteren van een drempelwaarde van de stroomafname van een meterkast.
€98,00

Stroom detector slimme meterkast

Stroom detector voor bijvoorbeeld doorstroomverwarmers instelbaar. Eltako.
€58,00
Filters
Sort
display